nieuws

Stal frá Lálendi

 

 

 

5 februari 2017

Vanaf september 2016 tot vandaag was de website niet ge-update, maar inmiddels is alle paardeninformatie bijgewerkt, zijn de nieuwe aanwinsten toegevoegd en zou het beeld weer compleet moeten zijn.

 

Wat is er gebeurd in de periode september 2016 - februari 2017

 

  • Vír frá Lálendi is op het Fokkerij Event in 2016 uitgeroepen tot dagkampioen en behaalde een - landelijk - eerste plaats bij de hengstveulens;

 

  • Krús frá Lálendi heeft op 30 december 2016 door een ongelukkige val haar schouder verbrijzeld en moest worden ingeslapen;

 

  • Mýkt frá Lálendi, Sólkatla frá Hamarsey hebben in mei 2017 allebei een merrieveulen gekregen van Glotti frá Sveinatungu;

 

  • Töf frá Lálendi heeft in juni een hengstveulen gekregen van Sólfinnur van de Noorderzon;

 

  • Mirra frá Lálendi heeft een nieuw thuis gevonden;

 

  • Drie van onze merries, Krás, Mýkt en Sólkatla zijn in 2017 gedekt door onze 'eigen' Vatnar frá Lálendi, waarna Vatnar is verkocht aan Silke Kosse;

 

  • Tappi, Djásn en Gjúga frá Lálendi alsmede onze Kjölur frá Varmalæk hebben met hun respectievelijke ruiters in 2017 het wedstrijdcircuit onveilig gemaakt, Kjölur werd zelfs NK V2. Allevier de paarden zijn in een of meer proeven sport A-gekwalificeerd.

 

  • Alle veulens van 2017, Dingla, Doppa en Dalí zijn naar de Veulen- en merriekeuring in Exloo geweest en alledrie hebben ze een score boven de 7,90 behaald = norm voor uitnodiging voor Fokkerij Event, Doppa en Dingla hebben daar beide ook acte de presence gegeven.

 

 

Ouder nieuws, oktober 2015 tot en met september 2016

 

17 september 2016

Vír en Þökk frá Lálendi zijn naar de V&M keuring in Exloo geweest. Þökk's moeder Hjálp had (voor de verandering) weer eens geen zin om de trailer op te gaan, zodat we maar alleen Þökk hebben meegenomen, ze is al heel zelfstandig met 4,5 maand. Vooral Vír liet zich leuk zien en behaalde een uitnodiging voor het Fokkerij Event. Op hun eigen pagina's zijn de resultaten en telkens een filmpje van de keuring te vinden.

 

2-3 september 2016 - Gjúga frá Lálendi

Tijdens de FIZO keuring van 2 en 3 september in Exloo is Gjúga (2009) onder het zadel gekeurd. Gjúga werd aansprekend en vakkundig voorgebracht door de bekende IJslandse ruiter Guðmundur Björgvinsson, nadat ze het afgelopen jaar was getraind en op de keuring voorbereid door Annefloor Bouman. Het exterieur werd beoordeeld met 7,89 en de verrichtingen - als vierganger - met 7,78. Het eindresultaat kwam daarmee uit op 7,82. Op Gjúga's eigen pagina zijn de scores per onderdeel terug te vinden.

 

25 augustus 2016 - RIP Snorri frá Lálendi

Helaas heeft zijn baasje van het eerste uur, Annefloor Bouman, vanochtend vroeg afscheid moeten nemen van haar Snorri frá Lálendi (2000), M: Hjálp frá Dalsmynni. Een terugkerende koliek heeft hij jammer genoeg niet weten te overwinnen. In Annefloor had 'Snorrel' de beste baas die hij kon wensen, want het was een heel gevoelig, introvert en toch zeer temperamentvol paard en Annefloor bood hem de veiligheid en het vertrouwen die hij nodig had. Wij wensen Annefloor heel veel sterkte met het verlies van Snorri en hopen hem aan de andere kant van de 'Regenbogbrücke" tezijnertijd blij, glanzend en gezond weer terug te zien.

 

2 mei 2016

De eerste buitenwedstrijd is een feit en twee Lálendipaarden deden mee op 30 april jl. aan de Midgard Open Lente Outdoor in Lieren. Gjúga frá Lálendi deed mee met Annefloor Bouman en reed zeer verdienstelijk haar eerste V2 met als eindresultaat 5,83. Een weergave van deze proef is te vinden op de pagina van Gjúga.

 

Ook Kjölur frá Varmalæk, onder het zadel van Marion Duintjer, nam deel en behaalde - nadat hij afgelopen winter wat verder is getraind in de telgang - een resultaat van 5,73 in zijn allereerste F2. Ook hiervan is een opname te vinden op de pagina van Kjölur. De bedoeling is dat beide paarden het komend wedstrijdseizoen nog vaker in actie zullen gaan komen.

 

19 februari 2016

Gisteravond op 18 februari jl. vond de eerste ronde van de nieuwe Indoorcompetitie, de NL Meistaradeild plaats in Ermelo; in het team Topreiter was met ruiter Erik Spee ook Djásn frá Lálendi vertegenwoordigd die deelnam aan de V1. Djásn is na een babypauze van zo'n 6 jaar weer opgestart als rijpaard en behaalde bij haar eerste wedstrijd onder Marion Duintjer direct een score voldoende voor deelname aan de Sport A. Tijdens deze Meistaradeild behaalde ze in de selectie een score van 6,33 en een plek in de A-finale, later op de avond. Tijdens de finale bleek de spanning nog wat te groot en waren de draf en een goede stap ver weg, maar de overige scores voor langzame en snelle tölt en galop varieerden uitsluitend tussen 6,5 en 7,5 en beloven nog wat voor de toekomst. Een hele knappe prestatie zowel van Erik als van Djásn.

Reina Sickenga filmde de selectie: https://www.facebook.com/reina.sickenga/videos/10204441956649333/

 

19 december 2015

Flúð frá Lálendi, 2013 (V: Djáknar frá Hvammi x M: Gjúga frá Lálendi) is verkocht. Het is de bedoeling dat ze op termijn - nadat ze groot en sterk is geworden - wordt ingezet in de fokkerij van frá Vefgrund. Leuk dat we haar ontwikkelingen verder kunnen blijven volgen.

 

18 december 2015

Marion Duintjer, de ruiter die Kjölur frá Varmalæk de laatste anderhalf jaar onder haar hoede heeft, heeft samen met hem de jaarlijkse Thuis-tölt-ie-beter wedstrijd van IJRN (een wedstrijd waarbij door de leden ingezonden video's worden beoordeeld door juryleden) gewonnen in de categorie Sport. Het bewuste filmpje - gefilmd door Mariska Beentjes - is inmiddels toegevoegd op de pagina van Kjölur. Een leuk voorproefje voor het komend wedstrijdseizoen.

 

9 november 2015

Een mijlpaal, de site is compleet! Alle paarden van nu, door ons gefokt en uit het verleden staan er op met hun eigen verhaal, foto's en videolinks (als ze er zijn). Nu maar wachten op het late voorjaar voor de eerstvolgende uitbreiding....

 

19 oktober 2015

De eerste echte, eigen website staat vanaf vandaag online.

Facebookaccount: Lalendi's Stal

e-mail: info@stal-lalendi.nl

tel.: + 31(0)6 16684426